23 Mart 2012 Cuma

"Eski Fotoğraflar"ı görünüz

Funda İlhan
Herkese Merhaba...
Herkese Merhaba...
Herkese Merhaba...
Hayat eski fotoğraflardan oluşmaz mı sevgili okur.
Oluşur oluşur...
Üstelik içiçe geçmiş hayat hikayelerini de bu "Eski Fotoğraflar"da görürüz.
İşte Dinçer Sümer'in yazdığı "Eski Fotoğraflar" oyunu tam da böyle bir şey.
İlk olarak 1976 yılında sahneye konulan "Eski Fotoğraflar" Türk Tiyatrosu'nun en çok izlenen oyunlarından biri olmakla kalmayıp, aynı zamanda 2008 yılında sinemaya da uyarlanmış.
Ne şanslı bir iliz ki geçtiğimiz şubat ayında da Kocaeli Şehir Tiyatroları "Eski Fotoğraflar" oyununu sahneye koydu. 
Yönetmenliğini Ahmet Yaşar Özveri, ışık tasarımını Cafer Yiğiter'in yaptığı oyunun ses efekt tasarımı Mehmet Cebe, dekor tasarımı Rona Topçuoğlu ve kostüm tasarımı Veysel Çıracı'ya ait.
Birbirinden değerli oyuncular Funda İlhan ve Utku Oğuz'un oynadığı "Eski Fotoğraflar"ı izlemenizi tavsiye ederim. Ancak bir şartım var. 
Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin izleyeceğiniz günkü programına çok dikkat edin. Yoksa benim gibi olursunuz, tiyatroyu izleyeceğinize tiyatro sizi izler.
Neden mi sevgili okur?
Funda İlhan-Utku Oğuz
Çünkü "Eski Fotoğraflar" oyunuyla aynı gün aynı saatte SDKM'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel'in ölümünün 39. yılı nedeniyle bir anma düzenlemişti ve o program içerisinde sahne alan Onurşan birbirinden güzel türküler söyledi.
Ne olacak demeyin. Evet aynı salonda yapılmadı etkinlik ama, oda tiyatrosunun tam da üstünde ve aynı zaman diliminde büyük sahnede yapıldı anma etkinliği.
Haliyle tiyatro izlemek için gelen seyirci bir taşla iki kuş vurdu. Hem türkü dinledik hem de "eski fotoğraflar" oyununu izledik.
Kendi tiyatro sanatçısını hiçe sayıp, tiyatro seyircisini kaale almayıp, Allah'ın o gün başka saati yokmuş gibi oyun akşamına türkü gecesi programı yaptıkları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyorum. 
Bu keyifli akşamı bize yaşattıkları için kendilerine en derin sevgilerimi sunuyorum...
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana Her Şeye Maydanoz'unuzun davulu az.  Güm be de güm güm... Güm be de güm güm... Güm güm güm...
De dedikten sonra bana müsaade. Yeniden görüşünceye kadar en çok beni özleyin. En çok beni özleyin. En çok beni özleyin.
Hatta bir tek beni özleyin... Özleyin...

1 yorum: