30 Mayıs 2012 Çarşamba

"Menekşe"ler solmasın

Menekşe Karagün. Güzeller güzeli bir Roman kızı.
Daha 3. sınıfa gidiyor. Okulunda oldukça başarılı bir öğrenci.
Hani güzellik başa bela derler ya işte o misal, Menekşe'nin de güzelliği başına bela olmuş. Neden mi sevgili okur? Çünkü, Menekşe çevresindeki hayranları tarafından kaçırılmakla tehdit ediliyor.
Roman adetlerine göre kızlar küçük yaşta ya kaçar, kaçırılır ya da aileleri tarafından evlendirilir. Eğer kız kaçırılmışsa, mesele şöyle çözüme kavuşturulur.
Kızın babasına temsili 20 milyar kadar bir başlık parası ödenir ve iş tatlıya bağlanır. Ancak Menekşe'nin ailesi farklı, onlar kızları okusun istiyor. 
Ama ne çare, Menekşe'nin hayranları onu kaçırmakla tehdit ediyor. Menekşecik  korkuyor. Evlenmek istemiyor. Okumak istiyor.
Menekşe çareyi evinden çıkmamakta bulmuş. Ailesi de dünyalar güzeli kızları için endişe ettiğinden çocuklarını okula dahi gönderemez olmuşlar.    
Ben biliyorum ki benim kentimde uygulanan bir Roman Projesi var. Bu projenin mimarı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ancak, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi de projeye destek veriyor.
Niçin yapılmış bu proje? Çünkü geleceği gören yöneticilerimiz, Kocaeli Romanları'nın bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ciddi olumsuzluklar içinde yaşamakta olduğunun ve en çok ötekileştirilen ve ayrımcılığa uğrayan etnik grup olduğunun farkındalar.
Ve bizim yöneticilerimiz geçmişte ülkemizde yapılan hataların bugün ne tür sorunlar olarak karşımıza çıktığını iyi biliyorlar.
Bir başka değişle bizim kentimizi yönetenler biliyorlar ki, hayatta bıraktığınız boşlukların yerini doğru şeylerle doldurmazsanız, birileri sizin yerinizi alır ve negatifliklerle doldurur.
İşte bu nedenle kentimizdeki yöneticiler kollarını sıvadılar, "Roman Projesi"ni hayata geçirdiler. Bu projeyi çok önemsiyorum. Belki birgün size projenin detaylarını anlatırım ama bugünkü konumuz dünyalar güzeli Roman kızı Menekşe. 
Uzun lafın kısası kent yöneticilerimizin bu konudaki hassasiyetini biliyorum ve kendilerine seslenmek istiyorum.
"Menekşe"lerin devlet babası olun lütfen Sayın Valim Ercan Topaca. Biliyorum siz çözümcülsünüz. Bugüne kadar hiç bir şeyi havada bırakmadınız. Çözme kavuşturdunuz. Açık ve samimi oldunuz. 
"Menekşe"lere yardım edin lütfen Sayın Belediye Başkanım İbrahim Karaosmanoğlu. Sizin kız çocuklarımız konusundaki hassasiyetinizden şüphem yok. 
"Menekşe"lere yardım eli uzatın lütfen Sayın Emniyet Müdürüm Yusuf Çalkavur. Sizin toplum destekli polis memurlarımız aracılığıyla kentimiz çocukları için nasıl gönülden çalıştığınızı biliyorum.
"Menekşe"lere yardım eli uzatın lütfen Sayın Milli Eğitim Müdürüm Nevzat İspirli. Sizin geleceğimiz çocuklarımızı en az benim kadar düşündüğünüzü biliyorum.
Lütfen Menekşe Karagün için işten geçmeden harekete geçin kentimin birbirinden değerli yöneticileri lütfen. 
Denizyıldızı misali elbirliğiyle Menekşe'nin hayatını kurtaralım. Sayın Valimiz Ercan Topaca'nın erken yaşta evlendirilen kız çocukları için vereceği caydırıcı karar bütün kentimize, hatta ülkemize örnek olsun. Ve bir daha hiç kimse benim memleketimde kızlarını erkenden evlendirmeye cesaret edemesin.  
Dünyalar güzeli Menekşe okusun. Menekşe'nin zekası güzelliğinin önüne geçsin. Menekşecik topluma kazandırılsın. "Menekşe"lerin gülen yüzü solmasın. 

3 yorum:

  1. Bu güzel yorum için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Son bahar gelirse gelsin,
    Yapraklar solarsa solsun.
    Yeterki senin,
    Gülen yüzün solmasın...........Kızlarımız çiçeklerinizdir soldurmayın, öldürmeyin....

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim sizlere... keşke yorumunuzun altına isminizi de ekleseydiniz :)

    YanıtlaSil