10 Şubat 2013 Pazar

'Düğün ya da Davul'la iyi seyirler


Herkese merhaba. İşte yine yeni bir haftasonunda daha beraberiz.
Bu hafta sizi Oyun İstasyonu'na götüreceğim sevgili okur.
Kocaeli'de 9 yıldan beridir İzmitli tiyatroseverler için perde diyor Oyun İstasyonu. İlimizin başarılı ve üretken tiyatro topluluklarından Oyun İstasyonu bu sezon Türk Tiyatrosu'nun özgün yapıtlar üreten yazarı Haşmet Zeybek'in "Düğün ya da Davul" oyununu  başarıyla sahneye koydu.
Aynı zamanda İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı da olan Haşmet Zeybek, "Düğün ya da Davul'u 1975 yılında yazmış.
Şimdiye kadar devlet tiyatroları başta olmak üzere pek çok ödenekli ve özel tiyatroda sahnelenen oyun "köy seyirlik oyun" geleneğine göre yazılmış.
Kökeni ilkçağ bolluk-bereket törenlerine kadar uzanan, çağlar boyu süren halk tiyatrosu geleneğinin günümüze gelen mirası "köy seyirlik oyunlar"ından Düğün ya da Davul, şarkılı, türkülü, danslı, eğlenceli bir komedi. 
Yönetmenliğini Kadir Yüksel'in yaptığı oyun oyuncularıyla, teknik ekibiyle, yönetmeniyle, sahne amiriyle, sahne arkası görevlileri ile çok dinamik, çalışkan ve başarılı bir ekibin ellerinde hayat buluyor.
Bu genç ekip içerisinde Gülabi Turan, Şebnem Telci, Alper Turna, Tufan Katırcı, Ergin Demirel, Hüseyin Demirci, Filiz Çolaklar, Evrim Zeytinoğlu, Aynur Seren, Aynur Erdoğan, Gürcan Yusuf Şahin, Anıl Acar yer alıyor.  
Oyunun başarılı müzisyenleri Ercan Büyükarman, Ersen Doğan, Hasan Çakır ve Uygar Yengin'den oluşuyor.
Düğün Ya Da Davul'un dekoru Ergin Demirel ve Gülabi Turan'a, kostümler Senem Yüksel'e ait. Danslar için Yüksel Abdikoğlu, ışıkta Mustafa Sarem görev alıyor. Yönetmen yardımcısı Tuğçe Özdoğan. Oyunun afiş ve broşür tasarımı ise Tuğba Bilici ve Gökhan Çomoğlu'na ait. 

Bu akşam saat 20.00'da Sabancı Kültür Merkezi'nde bu keyifli oyunu keyifle izleyebilirsiniz. Benden söylemesi... Bugün de bana ayrılan sütunların sonuna geldik, yeniden görüşünceye kadar en çok beni özleyin. Özleyin.

2 yorum:

  1. Oyun istasyonu adına görüşleriniz ve yorumlarınız için Teşekkürlerimizi iletiriz.Yine bekleriz.

    Bizi facebooktan
    https://www.facebook.com/groups/oyunistasyonu

    internet sitemizden
    http://www.oyun-istasyonu.com/

    Tweeterdan
    http://www.oyun-istasyonu.com/ takip edebilirsiniz


    Mustafa SAREM

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mustafa Bey. Ben teşekkür ederim. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle... Başarınız daim, alkışınız bol olsun :)

    YanıtlaSil