7 Nisan 2013 Pazar

Bahar geldi hoşgeldi



Herkese merhaba... Bir haftayı daha bitirdik sevgili okur. Ne kadar hızlı geçer oldu zaman. Bir pazartesi oluyor. Bir de cuma, sanki aradaki günleri yaşamıyoruz. Işık hızıyla geçiyor gözlerimizin önünden zaman. Yakalayabilene aşkolsun.
Bir haftasonunda daha beraberiz. Bu haftasonu ne yapacaksınız? Haftasonları hayattan ne alabilirsem kardır açgözlülüğüyle hep birşeyler yapmak, bir yerlere gitmek telaşı içinde mi olursunuz?
Yoksa haftasonu benimdir. Bütün hafta şler güçler ben evimi özledim. Kimse beni evden çıkaramaz diyenlerden misiniz? 
Siz kara kara ne yapacağınızı düşünedurun ben size bugün bahardan söz edeceğim.
Soğuk, karanlık, boğucu kış günlerinden sonra, insana yaşadığını hatırlatan mevsim bahar.. 
Yaşamımızı doğal koşullar ve olaylar doğrultusunda biçimlendiririz. Doğadaki değişimlere duyarsız kalamayız. Kalmamalıyız da...
Renk renk kırçiçekleriyle süslenmiş, yemyeşil elbisesiyle kış uykusundan uyanan doğanın canlılığı, hepimizin yaşama sevincini, coşkusunu bir kat daha arttırır. 
Çünkü, baharın gelişi ve toprağın uyanışının, insanlar için tüm kötülüklerden arındığı yeni bir dönemi temsil eder.
Baharın gelişi insana, yaşamı güzelleştirebilmek ve umutları güçlendirmek için getirdiği yeni olanakları çağrıştırır. 
İçimizdeki dostluk, sevgi, barış, birlik beraberlik, dayanışma duygularını ve yaşama sevincini ön plana çıkarır bahar. 
İnsanların özellikle de hayatını toparlamak isteyen bireylerin tüm özenli, düzenli planlarını suya düşürme potansiyeline sahip, en işveli, cilveli mevsimdir bahar. 
Aşık olma vaatleriyle kandıran, fakat garanti veremeyen, kavak yellerinin taaa yanıbaşımızda estiği mevsimdir bahar. 
Yılın bünyemize elini uzatıp da "Haydi dağıt, boşver okulu, boşver kursu, boşver işi, boşver boşver" diyen en kostak periyodudur bahar.
Söz bahardan açılmışken, baharın ikinci, yılın dördüncü ayı Nisan'a giriverdik bile göz açıp kapayıncaya kadar sevgili okur.
Nisan sözcüğü Arapça bir kelime. Süryanice nisanna,Sümerce nisag yani ilk meyveler, Akadca nisanu veee İbranice nisan sözcüğünden alındığı söylenir. Latince aperire açmak, ağaçların çiçek açmaya başladığı mevsimi çağrıştırır. 


Nisan geldi.Bahar geldi hoşgeldi. Bizim oraların tabiriyle başım gözüm üstüne geldi bahar sevgili okur.
Güzel günlerin habercisi kabul edilen, bir bayram coşkusuyla karşıladığımız baharın, dünyamıza sevginin hakim olduğu sağlık, mutluluk ve huzurun hüküm sürdüğü yaşamlar getirmesini diliyorum.
Yaşam sevinciniz daim, gözlerinizde benim köşemde olsun sevgili okur. Bugün de yine bana ayrılan sütunların sonuna geldik. Yeniden görüşünceye kadar en çok beni özleyin. Mutlu haftasonları...